گیاه جوجوبا یک گیاه قوی و با طول عمر زیاد است که در شمال امریکا رشد می کند. این گیاه در آب و هوای خشن و بیابانی که می تواند اکثر موجودات زنده را بکشد، رشد می کند و مغزی با خواص بسیار التیام بخش تولید می کند. مغز گیاه جوجوبا را می توان به روغن تبدیل کرد. روغن جوجوبا به اندازه کافی رقیق است که به عنوان روغن حامل برای مخلوط کردن با سایر روغن های پایه استفاده شود. شما همچنین می توانید آن را به تنهایی استفاده کنید. بسیاری از مردم از روغن جوجوبا به عنوان بخشی از برنامه روزمره مراقبت از پوست خود استفاده می کنند و دلایل خوبی برای آن وجود دارد. شواهد زیادی مبنی بر استفاده از روغن جوجوبای خالص به عنوان یک  درمان برای آکنه، پوست خشک و بسیاری دیگر از بیماری های پوستی، وجود دارد.

 گیاه جوجوبا, روغن جوجوبا, مراقبت از پوست, مراکز اسپا, مراکز ماساژ, هیپوآلرژنیک, مرطوب کننده, تسکین اگزما, درمان بيماري هاي پوستی, آکنه,

در ادامه مقاله به چند مورد از مزیت‌های این روغن اشاره می‌کنیم:

  1. مرطوب کننده است

روغن جوجوبا یک ماده مرطوب کننده است. این بدین معنی است که پوستتان را در مقابل از دست دادن رطوبت با یک سد محافظتی، کاملا می پوشاند. این ممکن است باعث جلوگیری از شکل گرفتن عفونت باکتریایی، آکنه و شوره سر شود.

  1. ضد باکتری است

روغن جوجوبا حاوی خواص ضد میکروبی و ضد قارچی است. در تست های آزمایشگاهی مشخص شده که روغن جوجوبا تمام گونه های باکتریایی یا قارچی را نمی کشد، اما برخی از باکتری ها و قارچ هایی را از بین می‌برد که  می توانند سالمونلا، عفونت E. coli وکاندیدا را ایجاد کنند.

  1. آنتی اکسیدان است

روغن جوجوبا حاوی اشکال طبیعی ویتامین E است. این ویتامین به عنوان یک آنتی اکسیدان پوست کار  می کند. یعنی این که روغن جوجوبا می تواند در مبارزه با استرس اکسیداتیو که ناشی از قرار گرفتن در معرض آلودگی های روزمره و دیگر سموم ایجاد می شود، به پوست شما کمک کند.

  1. غیرکومدوژنیک است

اگرچه روغن جوجوبا یک ماده گیاهی است، ترکیب آن به‌قدری شبیه به چربی (سبوم) است که بدن شما به طور طبیعی تولید می کند که پوستتان نمی تواند این تفاوت را تشخیص دهد.

این احتمال، ساخته شدنش در پوستتان و مسدود شدن منافذ پوست را کم تر می کند. فرایندی که منجر به جوش های معدودتر و آکنه های شدید کمتر می شود.

  1. هیپوآلرژنیک است

در سطح مولکولی، روغن جوجوبا، یک موم است. اگر چه می تواند به پوستتان جذب شود اما طبیعت واکسی آن اجازه می دهد تا یک پوشش تسکین دهنده را روی سطح ایجاد کند.

بر خلاف سایر روغن ها پایه گیاهی ، روغن جوجوبا معمولا غیر تحریک کننده و واکنش آلرژیک در برابر آن نادر است.

  1. به کنترل تولید سبوم کمک می کند

روغن جوجوبا تولید چربی را تنظیم می کند، زیرا بسیار شبیه به سبوم است که بدن شما به طور طبیعی تولید می کند.

 هنگامی که روغن جوجوبا را روی پوست خود قرار می دهید، پوستتان تسکین یافته و مرطوب می شود. این یک سیگنال برای فولیکول های مو و عرق شما می فرستد که پوستتان برای آب رسانی به سبوم اضافی نیاز ندارد.

همچنین از چرب به نظر رسیدن پوست جلوگیری می کند و به پیش گیری از آکنه ناشی از منافذ مسدود شده کمک می کند.

  1. ممکن است به بالا رفتن سنتز کلاژن کمک کند

آنتی اکسیدان های موجود در روغن جوجوبا ممکن است در تولید کلاژن به بدن شما کمک کنند. کلاژن یک پروتئین است که در پوست و مفاصل شما همانند قسمت هایی از بدنتان که از غضروف ساخته شده است، وجود دارد.

میزان کلاژن همچنان که پیرتر می شوید کاهش می یابد. این بخشی از دلیل این است که ساختار چهره شما همچنان که پیر می شوید تغییر می کند . حداقل یک مطالعه ثابت کرده آنتی اکسیدان هایی که روی پوست به کار برده شده اند می‌توانند به سنتز بهبود یافته کلاژن مرتبط باشند.

  1. ممکن است به افزایش سرعت التیام زخم کمک کند

روغن جوجوبا یک ماده امیدوار کننده در تحریک التیام زخم است. تحقیقات اولیه نشان می دهد که روغن جوجوبا سلول های پوست شما را تشویق می کند تا بعد از اینکه توسط خراش و یا بریدگی از هم جدا شدند، باز به هم بچسبند.

این ممکن است دلیلی بر توانایی آن در درمان آکنه و اسکار شدن آکنه باشد. این خواص التیام بخشی زخم، می تواند به غلظت ویتامین E طبیعی روغن جوجوبا مرتبط باشد.

  1. ممکن است باعث تسکین اگزما، پسوریازیس و سایر بیماری های خشکی پوست شود

روغن جوجوبا دارای خواص ضد التهابی و التیام بخشی است. استفاده موضعی ممکن است به کاهش خشکی، پوسته پوسته شدن، خارش و علایم مشابه کمک کند.

افرادی که بیماری های پوستی التهابی مانند پسوریازیس و اگزما دارند، احتمال دارد که روغن جوجوبا را بسیار سودمند بیابند.

  1. ممکن است به تسکین آفتاب سوختگی کمک کند

روغن جوجوبا یکی از عناصر متداول در محصولات ضد آفتاب طبیعی است. یک مطالعه پیشنهاد تصریح می‌کند که ویتامین E در ترکیب با سایر آنتی اکسیدان ها می تواند به محافظت از پوست شما در مقابل آسیب های خورشید کمک کند. روغن جوجوبا هر دو را دربر می گیرد .

آسیب ناشی از خورشید می تواند پوست شما را دهیدراته کند و سبب پوسته پوسته شدن آن شود. روغن جوجوبا ویتامین E را برمی گرداند، رطوبت را افزایش می دهد و التیام را تسریع می کند تا علایم آفتاب سوختگی تسکین یابد.

 

 

  1. ممکن است به درمان آکنه کمک کند

حداقل یک کارآزمایی بالینی نشان می دهد که روغن جوجوبا می تواند آکنه را کنترل کند. روغ جوجوبا عوامل ضد التهابی تسکین دهنده و خواص درمانی دارد، مرطوب کننده و یک ماده ضد میکروب طبیعی است.

 این خواص نشان می دهد که روغن جوجوبا می تواند به شما در جلوگیری از جوش زدن  همانند افزایش التیام آکنه خفیف، کمک کند.

  1. ممکن است به کاهش پیدایش خطوط ریز و چین و چروک ها کمک کند

استرس اکسیداتیو می تواند به پیدایش خطوط ریز و چین و چروک مرتبط باشد. هیچ تحقیقی وجود ندارد که جوجوبا را به درمان مستقیم چین و چروک و خطوط ریز مرتبط کند، اما در مورد سایر محصولات گیاهی با خواص آنتی اکسیدانی، بهبود الاستیسیته پوست ثابت شده است .

این بدین معنی است که قدرت آنتی اکسیدانی روغن جوجوبا ممکن است به هنگام استعمال بر روی پوست، به کاهش علایم پیری کمک کند.

  1. ممکن است به مینیمم کردن پیدایش اسکارها کمک کند

ویتامین E به مدت طولانی توسط متخصصین بهداشت به منظور کمک در برابر ایجاد اسکار توصیه می شود. تحقیق در مورد این که آیا کار می کند - و اگر کار می کند، تا چه اندازه - هنوز ادامه دارد.

اگر می خواهید ویتامین E را به عنوان درمانی برای اسکارها امتحان کنید، ممکن است روغن جوجوبا در فرآیند التیام نقش سودمندی نشان دهد.

خصوصیات طبیعی التیام زخم روغن جوجوبا در ترکیب با محتوای ویتامین E آن، می تواند پیدایش اسکارها را به حداقل برساند.

نحوه استفاده

بر خلاف برخی از روغن‌های پایه دیگر، روغن جوجوبا نیازی به رقیق شدن ندارد و می تواند به طور مستقیم روی پوستتان به کار برده شود.

قبل از استفاده از روغن جوجوبا یا هر محصول آرایشی برای اولین بار، شما باید یک آزمایش حساسیت انجام دهید تا مطمئن شوید که حساسیت ندارید. شما می توانید با انجام این مراحل، آزمایش را انجام دهید:

  • در بخش داخلی ساعد خود، سه یا چهار قطره روغن جوجوبا قرار دهید.
  • آن ناحیه را با یک بانداژ بپوشانید و 24 ساعت صبر کنید.
  • بانداژ را بردارید و زیر پوست را چک کنید. اگر نشانه ای از کهیر، قرمزی و یا تحریک وجود نداشته باشد، حساسیتی وجود ندارد.

نحوه استفاده شما از روغن جوجوبا بستگی به نتیجه مورد نظرتان دارد. شما می توانید از آن به عنوان یک مرهم لب استفاده کنید تا لب های خشک و ترک خورده را تسکین دهد و یا می توانید آن را قبل از خواب روی تمام صورتتان به عنوان سرم ضد پیری به‌کار گیرید.

همانطور که شرکت کنندگان در یک مطالعه انجام دادند، ممکن است روغن جوجوبا را با سایر عناصر طبیعی ضد آکنه ترکیب کنید تا درمانی به شکل ماسک خانگی برای بهبود آکنه به دست آورید.

بر خلاف اکثر مواد دیگر، روغن جوجوبا برای استفاده در اطراف ناحیه چشم شما بی خطر است که آن را به یک پاک کننده آرایش محبوب برای مواد آرایشی برپایه چربی تبدیل می کند.

عوارض جانبی بالقوه و خطرات

از آنجا که روغن جوجوبا هیپوآلرژنیک است، به طور کلی برای استفاده موضعی مناسب است. با این حال، برخی از موارد نادر وجود دارد که روغن جوجوبا در آنها باعث واکنش آلرژیک شده است. علایم شامل کهیر و خارش می شود.

 برای جلوگیری از این عوارض جانبی، قبل از استفاده از روغن جوجوبا حتما یک تست پچ (که در بالا توضیح داده شده) انجام دهید.

 

محصولات محبوب روغن جوجوبا برای امتحان کردن

برای گرفتن بیشترین نتیجه از استفاده روغن جوجوبا در برنامه روزمره مراقبت از پوست خود، مهم است که به دنبال برندهایی که روغن جوجوبای تولید شده با پرس سرد و ارگانیک دارند، باشید.

 پرس سرد روغن ها، تعداد بسیار بیشتری از آنتی اکسیدان های گیاهی را نسبت به آن هایی که از فرایند بیشتر تجاری پرس گرم ساخته می شوند، حفظ می کند. آنتی اکسیدان های اضافی ممکن است به افزایش منافع پوستی روغن جوجوبا کمک کند.

حرف آخر

روغن جوجوبا داراي خواص التیام بخش گوناگونی است که مي‌تواند در درمان بيماري هاي پوستی مانند آکنه، اگزما و پسوريازيس موثر باشد.

شما می توانید از منافعش به وسیله استفاده از آن به عنوان یک پاک کننده، مرطوب کننده یا درمانگر موضعی بهره مند شوید. این روغن می تواند به طور معمول در هر جایی از بدن شما، از جمله صورتتان، بدون رقیق شدن استفاده شود. با این‌حال اگر جوش یا دیگر پاسخ های آلرژیک در شما ایجاد شد، استفاده از آن را متوقف کنید.

 

مجموع رتبه (0)

0 از 5 ستاره

ارسال نظر به عنوان مهمان

پیوست ها

امتیاز این آیتم :
0
  • اولین نظر را شما بدهید